Matkablogi Suomeksi: lukijoiden kysymykset


Kiitos kaikille suuresti. Tässä kysymykset ja vastaukset:

Olisi mielenkiintoista tietää mitkä maat olivat positiivisia yllätyksiä ja mitkä taas eivät?  Positiivisia oli Sveitsi kaikessa siisteydessään ja täsmällisyydessään. Samoin moni muu paikka, esim Vegas yllätti minut hienoudellaan mutta samalla sillä, että itse ydin olikin vain pieni kadun pätkä tai kortteli. Luulin sen olevan isompi alueena. New York oli positiivinen ylläri kaikkine ihmisineen, tapahtumaa ja vilinää oli kadut täynnä kellon ympäri. Negatiivisia kokemuksia oli Egypti, likaisena ja tympeinä ihmisinä yllätti todella. En ikinä mene enää sinne. Toki pyramidit olivat huikea kokemus mutta kaikki niiden ympärillä tapahtuva roskakasojen lomissa huutelu ja agressiivinen kaupustelu yllätti todella. Samoin Jerusalemin hartaat ortodoksit, kiihko juutalaiset käytöksellään pilasivat täysin oman fiilikseni kaupungin ihmeellisyyksiin liittyen. Lähdin päivää ennen Tel Aviviin mitä oltiin suunniteltu, ihan vain ihmisten takia. Kauppojen valikoimat olivat kaikki hartaille uskovaisille suunniteltuja pitkähihaisia mekkoja ja säkkejä. Tylsä paikka.
Negatiivista oli myös Aasiassa oleva monsuuni sadekausi, jossa vietettiin kolme viikkoa.


Mistä paikasta jäi parhaat fiilikset? Kaikista jäi jotain uskomattoman upeeta mieleen. New Yorkin koditon 5-kymppinen kehonrakentaja moottorisahamurhaaja naamio naamalla ja tappajanukke repussaan. Tyyppi olikin ihan huippu kun jäätiin juttelemaan hänen kanssaan. Samoin Kambodia ja meidän uusi perheemme siellä. Ystävälliset ihmiset joka kohteessa yllättivät meidät useammankin kerran. Niin ja toki Bronx johon kaikki sanoivat ettei vauvan kanssa kannata valkoisten mennä lainkaan. Bronx oli ihan huippu mesta, koko touhu kadulla oli kuin suoraa elokuvasta.

Minkälaisia hintoja oli tuolla Aasian puolella? Aasian maista halvin oli Kambodia. Laosissa oli myös halpaa muttei mitään kummempaa tarttunut käteen, ehkäpä kaupunki oli väärä missä olimme. Vietnam oli äärettömän paljon kalliimpi mitä luulin, oli tympeää kuulla hinnat, jotka olivat suurimmaksi osaksi samat kuin mitä Australiassa. Ravintolalaskut olivat toki puolet pienemmät.

Minkälaisissa paikoissa asuitte? Asuimme hotelleissa aina 5 tähdestä 2. Sekä air b n b, mikä on yksityisen henkilön vuokraama asunto. Ne oli oikeestaan kivoimmat asumukset, koska sijaitsivat ihmisten asutusalueilla, eikä muovisessa turistirysässä.

Missä maassa ja paikassa oli ystävällisin, vieraanvaraisin väki? Kambodiassa ehdottomasti, vaikkakin saimme äärettömän kivaa kohtelua Vegasissa, Kanadassa, Nykissä, Aasian kohteissa ja Sveitsissä. Ainoa missä oli tympeä kansa oli Israel ja Egypti, sekä Singapore.

Oliko jotain ennakko odotuksia jotka vesittyivät täysin + tai - ? Monsuunisateiden takia vesittyi monikin suunnitelma sillä tiet olivat tulvan alla, eikä kaupungista päästy lähtemään seikkailulle.
Emme myöskään päässeet ihan Matterhornin basecampille, kun polku meni liian vaikeaksi kulkea ja kiipeillä vauvan kanssa. Hyvin lähelle päästiin patikoitua silti, mikä oli ikimuistoista.

Missä Italiassa kävitte - poikkesitteko Sveitsistä rajan yli? Joo ajettiin alppien läpi ja pyörähdettiin Italian puolella. Huomasimme välittömästi teiden, siltijen ja tunneleiden kunnosta, että emme todellakaan ole enää Sveitsissä.

Miten kuvailisitte pennyn kokemusta äidin ja isin näkökulmasta maissa joissa ihmisten käytös oli hyvinkin erilaista ja odottamatonta verraten tuttuun ja totuttuun?
Penny on hyvin sosiaalinen lapsi. Kaikki ihastelivat, koskivat, halivat ja kannuskelivat häntä milloin missäkin. Koko reissun aikana häntä kuvattiin varmasti tuhansia kertoja muiden ihmisten perhealbumeihin ja kännyköihin. Alkoi naurattamaan, kun Penny taputti innoissaan ja esiintyi kameroille kun muut turistit napsivat ja nauroivat hänen kanssaan. Hän on lähinnä ollut ystäviemme keskuudessa ennen reissua, tai kotona joten kaikki tämä väenpaljous oli varmasti hänelle täysin uusi kokemus.

Pennyllä millainen matkavarustus mukana ja puuttuiko jotain tai oliko joku esm. Rattaat ihan turhat?
Hänellä oli matkalaukussaan kaikkia vaatekertoja mukana. Osa jäikin pieneksi ja jätimme pusseja hotellin työntekijöille viedäkseen kotiin omille lapsilleen. Rattaat oli huippu, hän kulki niissä joka päivä tyytyväisenä. Hanoissa Vietnamissa rattaat olivat lähinnä vaaralliset liikenteen paljouden vuoksi. Kaikki mitä puuttui tai unohtui jonnekin, ostimme matkalla.
Tuttipullot, vaipat, babywipesit, korvikejauho ja tutit olivat ne tärkeimmät. Penny tosin söi samaa mitä mekin, muussattuna.

Kannattaako käydä Jerusalemissa.. Betlehemissä ja Cairossa?
Kannattaa ehdottomasti. Betlehemissä oli se talli, jossa Jeesus on syntynyt, sekä kohta jossa seimi oli. Kävi kylmät väreet kun selkä kumarassa astuimme tähän matalaan majaan. Tallin päälle on rakennettu kirkko ja kirkon kellarissa oli tämä talli. Old Jerusalem oli aivan mieletön kulttuuri/ historia kohde. Cairossa oli pyramidit, jotka mielestäni jokaisen tulisi nähdä. Herättää miljoona kysymystä ihmisten juurista ja siitä ketkä täällä olivat meitä ennen, kun näkee ja kokee jotain sellaista.

Teitte hyväntekeväisyyttä siitäkin huolimatta että osa meni huijauksen piikkiin. Lupasitte maksaa lasten koulumaksut, jotka tuntuivat yllättävän kalliilta. Kuinka moneksi vuodeksi sitouduitte kyseiseen asiaan? Sitouduimme niin moneksi vuodeksi, kuin mitä koulu lapsella kestää, eli noin 10 vuotta. Kallis se olikin, paikallisella tultuk kuskilla ei ikimaailmassa olisi varaa lähettää lastaan tähän englanninkieliseen kouluun. Tuliko reissun aikana vastaan asioita, jolloin jouduitte Pennyn takia muuttamaan suunnitelmia (sammakon syöntiä ei lasketa)? Oikeestaan ainoa, mikä jäi väliin reissussa oli dokaaminen ja biletys. Sen vuoksi näimme ja koimme enemmän, kun oli rahaa sekä virkeä mieli touhuta kaikkea. Grand Canyon oli loistava paikka, mihin emme ikimaailmassa olisi päätyneet, jos olisimme olleet kaksin Vegasissa. Hahaha.

Mikä oli reissunne kohokohta ja menikö lennot hyvin? Kohokohta oli se, kun olimme vihdoin yhdessä. Monta viikkoa. Saimme parannettua ja puhuttua suhteemme kuntoon. Olimme vaarassa erota ennen reissua. Tämä retki ja aika yhdessä pelasti meidän suhteemme.

Mikä oli haastavinta matkustellessa vauvan kanssa? Se kun hän ei vielä kävele, miten pitää hänet poissa likaisilta lattioilta ja välttää nuolemasta kaikkea tai laittamasta suuhunsa. Sama kai kuin kaikilla aikuisilla vauvojen kanssa. Tämä ei hidastanut matkamme kulkua kuitenkaan mitenkään. Muuta haastavaa ei oikeestaan ollut kuin aikaerot ja Pennyn unirytmi joka laahasi aina edellisessä aikavyöhykkeessä.

Mikä juttu jäi erityisesti mieleen?
Miljoona juttua. Ehkä se kun Pennyn laskin hotellihuoneen lattialle hetkeksi ilman vaippaa ja johan siihen kyörän päästi, pyörähti siitä vatsalleen ja sohi käsillään sen lattiaan. Hahaha siinä siivottiin ja räkätettiin vedet silmissä. Samoin Pennyn nauraminen mistä on videoklipitkin.

I liked to know who looked after the cows and ur new house which u r building? Naapurimme hoitivat maatilaamme ja rakennustyömaa oli hollilla reissun ajan.

Kommentit

  1. I am one of those people who said, “I’ll never call a psychic or a magician or whatever” to help me with my problems – least of all my love problems, but I reached the point where I knew I needed some guidance, and I’m so glad I found this man called dr.ajeghe. When I nearly lost David in one of ouar stupid,fights (he broke up with me), I thought I had lost everything.i cry all day and think that he will never come back to me again.i read so many testimony about Dr. ajeghe love spell,how he help to bring back ex lover back.I quickly email him.and also get back my husband with his love spell. And when I was at my most desperate,he didn’t take advantage of me. You performed a very good service for a person in true need. I don’t know how you did it, or how this magic works, but all I know is, IT WORKS!! David my husband and I are happily back together, and I’ll always be grateful to dr.ajeghe email him for any kinds of help is very capable and reliable for help ajeghespelltemple@gmail.com or WhatsApp him +2349069171173
    His Blog> https://ajeghespelltemple.blogspot.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuri ilo kuoli sisälläni

Happiness died inside of me

Story of our difficult pregnancy until having a baby