Tyttäremme sai nimen


Vauvamme on nyt kuukauden vanha. Stuart on päässyt suurimmasta shokistaan lapsen tulon suhteen yli. Hän on läsnä mitä töiltään kaivoksella ja talon rakennukselta kerkeää. On ihana nähdä isän rakkaus ja ylpeys hänen kasvoillaan. Kaikki näyttää kääntyneen hänen sydämessään lopulta balanssiin.
Miten onnellinen olenkaan, että kaikki päättyikin hyvin hänen oloistaan huolimatta.
Itseni tunnen hyvin onnelliseksi ja rauhalliseksi vauvani kanssa. Päivät menee tässä höpsötellessä ja köpsötellessä, vaippaa tissiä itkua ja nukuttamista. Sitä tämän kai kuuluukin olla.
Olemme päättäneet pitää kaksikielisyyden kotonamme. Puhun vauvalle suomea, kun olemme kahden ja englantia kun isä on läsnä. Aion näyttää hänelle suomenkielisiä lasten ohjelmia, sekä lukea suomalaisia lasten kirjoja. Englanninkielen hän varmasti oppii sujuvasti, joten kotiopetuksessa hoidan sitten suomenkielen hänelle. Tai no näin on ainakin suunniteltu.

Minua silti suretti ja hiersi hetken aikaa kaiken tämän ihanuuden keskellä. Elin helvettiä viimeiset 9kk sekä fyysisesti, että henkisesti ja nyt se purkautui lievänä masennuksen tunteena. Olin surullinen ailahtelevasti ja silti hirmuisen onnellinen ja pirteä.
On surullista kokea, ettei pystynyt iloitsemaan tarpeeksi raskaudesta ja että suhteemme ajautui silloin niin syvään kriisiin. Tuntuu, että nyt kun vauva on ulkona ja isä on innoissaan mukana, että entäpä minä. Mitä minun nyt kuuluisi olla. En voi vain pyyhkäistä sitä kokemaani ahdistusta noin vain pois. Tuntuu, että suhteemme muuttui hetkellisesti rankan ajanjakson vuoksi ja nyt piilee pelko saammeko hoidettua suhteemme jälleen ennalleen.
Rakastan heitä molempia niin paljon, että sydämeni pakahtuu, mutta samalla korjaan palasia jotka minun sydämestäni irtosivat kärsiessäni raskauden aikana.
Mieheni kysyy, millä tämä korjataan, minä sanon ajan kanssa. Tiedän ja ymmärrän ettei hän tahallaan minua satuttanut, vaan kärsi omaa olotilaansa siinä raskauden aikana, mutta nyt se kostautuu minun hajoamisenani. En halua silti kaivella vanhoja vaan keskittyä tulevaan. On turha puida kuka sanoi mitä sanoi.
Olemme edelleen onnellisia ja suhteemme on luja, mutta myönnän sen ottaneen kolhuja tämän vuoden aikana. Keskutelemisen lahja on ainoa, millä tätä voi mitenkään käsitellä ja siitä olenkin kiitollinen. Olen kiitollinen, että osaamme puhua toisillemme, syyttämättä tai syyllistämättä. Kumpikaan ei tahoillaan halua toista satuttaa. Faktat ovat kirkkaat tässä meidän tapauksessamme, hän ei halunnut lasta mutta sai sen silti, minun ei pitänyt tulla raskaaksi mutta sainkin lapsen. Hän reagoi omalla tavallaan raskauden ajan ja on nyt sinut rakkaan tyttärensä suhteen.

Hetken aikaa synnytyksen jälkeen tuntui, että olin antanut itsestäni niin paljon kuin vain voin viimeisen 10kk ajan ja nyt kun kaikki olikin hyvin, minä olin hyvin väsynyt. Koin olevani edelleen ulkopuolinen ja kaikki kauniit sanat tai teot tuntuivat teeskentelyltä vaikkei ne sitä olleetkaan.

Parisuhteet ei koskaan ole vapaalentoa jatkuvasti. Tulee näitä kausia, joista jo häävaloissa mainitaan "..myötä- ja vastoinkäymisissä" olemme käyneet läpi ison muutoksen ja nyt rakennetaan perhettä ja parisuhdettamme uusille kantimille. Täytyy myöntää, käymme läpi prosessia mikä voi kestää hetken.

Rakas tyttäreni Penny Blue Bonds

Toivon sinulle kaikkea hyvää elämässäsi.
Sinua ihastellen katselen, kun sinä nukut.

Tulkoon sinun pienet varpaasi koskettamaan sateen kastelemaa nurmikkoa jossa hyppelehdit ystäviesi kanssa.
Tulkoon sinun pienet jalkasi viemään sinut maailman kummallisimpiin paikkoihin. Tulkoon sinun pitkät sormesi luomaan kauneutta tähän synkkään maailmaan.
Tulkoon sinun pieni kätesi ojentumaan apua tarvitsevalle.
Tulkoon sinun ihosi tuntemaan hellän kosketuksen rakastamiltasi ihmisiltä.
Tulkoon sinun silmäsi näkemään kaiken kauniin elämästä ja ihmisistä.
Tulkoon sinun korvasi kuulemaan viisaat sanat mitkä rakentavat sinut paremmaksi ihmiseksi.
Tulkoon sinun kaunis suusi puhumaan kauniisti toisille ihmisille ja sanomaan lohduttavat sanat toiselle, kun hän niitä kipeästi tarvitsee.
Tulkoon sinun hiuksesi hulmuamaan tuulessa kun seisot rohkeana uusien valintojen edessä.
Tulkoon sinun sydämesi viemään sinua elämässäsi oikealle polulle ja jakamaan rakkautta läheisille ihmisillesi.
Tulkoon sinun elämäsi olemaan täyteläinen ilman kateutta, vihaa, tai vilppiä.
Kiitos että olet tyttäreni, lupaan olla sinulle aina suurin tuki ja turva, kannustaja ja hyvä ystävä. Olen äitisi ja äärettömän ylpeä sinusta. Kiitos, että saan olla sinun.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuri ilo kuoli sisälläni

Happiness died inside of me

Story of our difficult pregnancy until having a baby