Pennyn ensimmäinen Joulu

Joulukuu extra

Pikku Pennyn ensimmäinen joulu meni hyvin. Hän on nyt nukkunut muutaman yön kokonaan ensimmäistä kertaa. Se fiilis kun heräät kuuden tunnin yöunilta, on kuin paras lahja. Oma olotila on huikeasti virkeämpi ja koko maailma näyttää valoisammalta.

Australian joulu on erilainen kuin Suomessa. Ensinnäkin +36 lämpö ja tuulessa huojuvat palmut tekevät joulukoristeista lähinnä humoristisia. Joulupukki figuureilla on tuulettimet suussa ja joulupallot roikkuvat muovikuusten oksilla. Pöytäkoristeissa koaloilla ja kenguruilla on tonttulakit päässä. Joulupöydällä jokaisen lautasen vieressä on pahvinen iso karkki, joka repäistään poksahtaen vastakkain istuvan kanssa. Se jolle karkun sisus jää, saa pienen lahjan, paperisen kruunun ja mauttoman vitsin pienessä lapussa. Jouluruoka ja lahjat ovat Joulupäivän antia. Jouluaattona ei tapahdu muuta kuin viimeistelyä ja lahjojen paketointia.
Aattoillan ja Joulupäivän yönä pukki käy jokaisen kodissa, jättäen lahjat olohuoneeseen. Pukille pitää jättää keksejä ja maitolasi illalla olohuoneen pöydälle, joista on sitten maisteltu yön aikana. Samoin ulos täytyy jättää porkkanoita poroille. Pukkia ei siis kukaan kotonaan näe, sillä hän visiteeraa yöllä kun kaikki nukkuvat.

Joulupäivän aamuna lapset ryntäävät kuusen alle katsomaan, mitä pukki on tuonut. Niin kävi täälläkin. Lahjat avattiin ihanan Joululounaan jälkeen. Pöydässä oli kinkkua, ankkaa, kanaa, pihviä, uunissa haudutettuja juureksia, perunaa, papuja, porkkanaa ja herneitä. Montaa eri sorttia kastikkeita, leipää, salaattia ja rapuja. Jouluruoka on siis suht samanlaista kuin Suomessakin, ehkä hieman monipuolisempi menu ainakin lihojen suhteen.

Penny sai uima-allastuolin, missä voi istua ja potkutella menemään, sekä paljon leluja ja vaatteita. Minä sain 5 päivän risteilyn, jossa piipahdetaan yhdellä Uuden Kaledonian saarella. Stuartille annoin lahjaksi viikonlopun Lontoossa, joka piipahdetaan samalla reissulla, kun tulemme Suomeen.
Pennyn passi tuli juuri postista ja nyt vasta pystymme varaamaan lentoliput Helmikuulle. Olen äärettömän innoissani Suomi matkasta. Pikku Penny pääsee näkemään sukulaisensa ja Stuart näkee lunta ensimmäistä kertaa!!
Tavoitteena olisi lentää pikku visiitti myös Lappiin Rovaniemelle ja antaa Stuartin kokea kylmää :) Ideoita otetaan vastaan!

Joulu meni hyvin rattoisasti Stuartin perheen rantahuvilalla hänen perheensä kanssa. Talossa vilisi 5 lasta, alle 6 vuotiasta ja kaikilla oli iloinen joulumieli. Kaksospojat saivat mopot joululahjaksi ja pikku tytöt prinsessa juttuja. Kaikilla oli kiva päivä.

Stuart sanoi tämän olleen hänen paras Joulunsa ja kiitti minua tyttärestään. Hän on nyt viettänyt aikaa kanssamme joululomallaan ja vihdoin alkanut näkemään isyys asian valoisammankin puolen. Kuinka joulu tuntuikin niin joululta, kun katsot lasten hymyileviä suita ja kuulet riemunkiljahduksia balleriinamekosta. Stuart näki miten kaikki lapset kokivat Joulua eritavoin ja mitä odottaa seuraavilta vuosilta. Samanthan tyttäret Layla 11kk, istua nökötti ja käveli tukia pitkin, Bella 2v juoksi jo kovaa ja oli kaikessa mukana. Viisi vuotiaat kaksospojat ajoivat mopoilla ympyrää pellolla, kuin vanhat tekijät. Lapset kasvavat hirmu kovaa vauhtia ja jo nyt tuntuu, että se kaikista pienin vauva-aika on takanapäin.

Penny harjoittelee tarttumaan esineisiin, hakee äänteitä ja hymyilee aina aurinkoisesti kun hymyilet hänen kasvojensa edessä. Miten koko asenne muuttuu itselläkin, kun alkaa saamaan kontaktia tuolta pieneltä ihmiseltä. Kaikki ei olekaan niin stressaavaa, vaan siellä on ihan oikea henkilö joka päivä enemmän läsnä.

Olen onnellinen ja väsynyt. Terapia käynti oli kuta kuinkin turha. Terapeuttini sanoi ettei ole ikinä kuullut mitään tällaista, eikä hänellä ole meidän suhteen ongelmiin juurikaan mitään uutta annettavaa. Osaamme kuulema jo puhua avoimesti ja ymmärrämme kuvion monimuotoisuuden. Emme oleta ihmeitä yhdessä yössä vaan annamme ajan kulua, jotta asiat loksahtelevat jälleen paikoilleen.
Suhtemme on edelleen arkinen, kylmähkö. Ehkä pieniä askeleita kohti toisen huomioimista enemmän eli halauksia, suukkoja ja huumoria kuin ennen vanhaa. Toki niitä väsyneitä päiviä on huomattavasti enemmän, kuin niitä pirteitä ja niinä päivinä mikään ei tunnu luonnistuvan suhteen korjaamisen suhteen.
Olemme molemmat tietoisia suhteemme tilasta ja pyrimme korjaamaan kaiken mikä korjattavissa on.
Kyllä, se minun brake down täytyi tapahtua juuri ennen Joulua, jotta kaikki tämä hyvä tuli esille. Joskus ne suurimmat riidat ja räjähdykset heilauttavat kelkan jälleen oikeille raiteille ja on taas hivenen helpompi jatkaa taivalta yhdessä. Kun pistää vaakakuppiin sen kaiken hyvän ja sen huonon, näkee kumpi painaa enemmän. Kun on valintansa tehnyt, kumpaa kuppia tahtoo vaalia, alkaa toimimaan sen eteen. Mikään suhteessa ei korjaa ongelmia paremmin kuin kommunikointi ja sananvapaus.

Paras vinkki minulta puhumiseen on, älä koskaan aloita vakavista asioista puhumista keskellä jo olevaa riitaa. Aloita keskustelu silloin, kun kummallakin on ok olo ja ruokaa vatsa täynnä. Asialinjalla on paljon helpompi saada toinen ymmärtämään oma kantasi, kuin huutamalla toisen ylitse ja mylvien näsäviisauksia tai syytöksiä. Muista, että ongelman voi korjata vain silloin, kun ongelma on tiedostettu. Et voi korjata ongelmaa, ellet huomaa sellaista edes olevan. Kukaan ei ole ajatustenlukija.

Oikein hyvää ja rauhallista Joulua kaikille teille. Kiitos saamastamme tuesta ja ymmärryksestä! Meidän elämää voit seurata www.facebook.com/thebondsfamily007
Yhteistyössä www.didturb.fi

Rakkaudella
Sini Ariell

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suuri ilo kuoli sisälläni

Happiness died inside of me

Story of our difficult pregnancy until having a baby